tisdag 5 februari 2008

Tofubiffar med örter

Dessa tofubiffar svängde jag ihop en kväll när innehållet i kylskåpet kändes lite fattigt och oinspirerande. Jag gick inte efter recept och det var ett par dagar sedan jag gjorde dem så mängder är inte exakta på något sätt.






Så här gjorde jag:

300g naturell tofu (vi köper oftast Kung Markattas naturella, då den är billigare än den marinerade)
ca 1dl ströbröd
1msk vetemjöl
äggersättning (avkok på 3msk linfrön och ca 3dl vatten)
salt
peppar
soja
oregano
timjan

I stort sätt mosade jag ihop allt med en gaffel och kryddade efter smak. Det jag hade störst problem med var konsistensen. Det var svårt att veta om biffarna skulle hålla ihop eller inte. Det bästa är att forma dem med händerna till lagom storlek och sedan klappa på lite ströbröd för stekytans skull. Sedan stekte jag dem i mjölkfritt margarin och lite rapsolja.
Till detta stavade jag morötter, lade i en ugnsfast form, spillde över lite olivolja och slängde i några vitlöksklyftor med skal på. Sedan kryddade jag med havssalt och svarpeppar och lät det tillagas i ugnen medan jag gjorde biffarna.
Det blev kalasgott och som jag skrev i inlägget nedan passar de finfint kalla på ett knäckebröd dagen efter.

Inga kommentarer: